jopofabolt
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Blogok
 
Hálószoba páratartalom

OPTIMÁLIS PÁRATARTALOM A HÁLÓSZOBÁBAN

 

Az egészséges alvás elengedhetetlen a jólétéhez. Annak érdekében, hogy éjszaka jól felépülhessen, a beltéri klímának is megfelelőnek kell lennie. A levegő gyakran túl nedves, és reggel felébredsz páramentes ablakokkal. Ez egyértelmű jelzés arra, hogy csökkentenie kell a hálószobában a páratartalmat. A túl száraz levegő azonban egészségügyi problémákat is okozhat. Azok, akik biztonságban akarnak lenni, ellenőrzik a páratartalmat és egyszerű intézkedéseket tesznek az ideális alvási légkör biztosítása érdekében.

Milyen páratartalom a legjobb egy jó éjszakai alváshoz? És hogyan lehet megakadályozni, hogy a levegő túl párás legyen reggel? Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan javíthatja éjszakai alvását, és hogyan állíthatja be megfelelően a hálószoba páratartalmát.

Az ideális páratartalom a hálószobában

Az éjszakai hőmérséklet optimális hőmérséklete a legtöbb ember számára megválaszolható, 16–18 ° C-os szobahőmérsékleten. Annak érdekében, hogy jól érezze magát, ugyanakkor a hálószobának a páratartalomnak is optimálisnak kell lennie: túl nedves vagy száraz, nincs nyugodt éjszakai alvás. A tökéletes páratartalom beállításával gyorsan javíthatja az alvást.

Mennyire szabad magasnak lennie a hálószobában?

A páratartalom azt jelzi, hogy mennyi víz van a levegőben. Relatív értékként adják meg, a maximálisan elérhető mennyiség alapján, amely akkor felel meg a 100% levegő páratartalmának. Ez a telített levegő mennyisége erősen függ a hőmérséklettől: a meleg levegő több vizet képes felvenni, mint a hideg levegő. A levegőben ugyanolyan abszolút vízmennyiség alacsonyabb hőmérsékleten magasabb páratartalomnak felel meg, mint magasabb hőmérsékleten. Jólétünk és egészségünk szempontjából ideális a hálószobában 40% és 60% közötti relatív páratartalom. Mellesleg, ennek a területnek a másik szobás apartmannak is meg kell lennie. Milyen páratartalom van a hálószobában, ellenőrizze egy nedvességmérővel. Ez a fogyasztásmérő meghatározza a levegő relatív víztartalmát, és lehetővé teszi a beltéri klíma egyszerű mennyiségi ellenőrzését.

Mi a teendő, ha a hálószobában túl magas a páratartalom?

A túl nedves levegő alvást okozhat: erősíti az izzadtságot, ugyanakkor gátolja a magas páratartalmat, az izzadság elpárolgását. Az alvási problémák mellett koncentrációs és keringési problémák is előfordulhatnak. Tehát, hogy ismét nyugodt éjszakákat töltsön, meg kell próbálnia csökkenteni a páratartalmat. A hálószobát gyakran magas páratartalom érinti. Ennek egyik oka az alacsony szobahőmérséklet: mivel a hideg levegő kevesebb vizet képes tárolni, mint a meleg, a hűvös hálószobában ugyanazon abszolút víztartalom magasabb a relatív páratartalomnál, mint a melegebb nappaliban. Ha a szoba éjszaka még tovább lehűl, akkor ez megerősíti a hatást. A második legfontosabb ok veled rejlik: a levegője sok vizet tartalmaz, és így alvás közben sok nedvességet ad a beltéri levegőnek. Alvás közben minden ember napi körülbelül fél liter vizet bocsát ki a levegőbe, ami folyamatosan növeli a helyiség páratartalmát. Minél több ember (és háziállat) található ugyanabban a hálószobában, annál gyorsabban és erősebben emelkedik a páratartalom minden este.

A szellőzés csökkentheti a hálószobában a magas páratartalmat

A levegő nedvességétől a legegyszerűbb módszer a nedves levegő cseréje a szárazabbra. Ezt levegővel végezzük. A levegőcsere akkor a leghatékonyabb, ha széles ablakokat nyit, és ha szükséges, a belső ajtókat is nyitja. Ebben a robbantott szellőzésben egy rövid időtartam már elegendő a levegő nagy részének cseréjéhez. Elalvás előtt szellőztessen úgy, hogy a páratartalom valamivel több mint 40%. Ilyen módon valószínűleg alvás közben megbirkózik a páratartalom enyhe növekedésével. Ezután reggel ismételje meg a levegőt, hogy a nedves éjszakai levegőt kicserélje kívülről. De vigyázz: a külső levegő kívülről nem mindig szárazabb, mint a szoba levegője. Különösen nyáron a külső hőmérséklet magas, így ugyanolyan relatív páratartalomnál nagyobb mennyiségű víz van benne, mint a hűvös hálószoba levegőjében. Ha szellőztet, miközben melegebb van, mint otthona, akkor meleg levegővel nedvességet juthat a belsejébe. Ha például a hálószobában a friss levegő 18 ° C-ra lehűl, akkor a szoba relatív páratartalma növekszik. Ha biztonságosan szeretné játszani, használjon két higrométert: egyet beltéri, a másik kültéri. Az ablakok kinyitása előtt ellenőrizze, hogy a külső levegő abszolút páratartalma magasabb vagy alacsonyabb-e. Csak akkor szellőztesse, ha kívülről szárazabb, mint a hálószobában.

Hogyan lehet növelni a hálószoba páratartalmát

Ha alacsony a páratartalom a hálószobánkban akkor észlelhető torokfájás, szemirritáció, repedt ajkak, kiszáradt orr, éjszakai orrvérzés. A száraz levegő hajlamosabbá teszi a fertőzésekre és a légzési nehézségekre. A szárazság még nehezebbé teheti a nyálkahártyák kiáradását és elősegíti a hörghurut kialakulását is. Ezért van értelme a páratartalom hozzáadása a levegőnek.A hálószobában lévő nedves levegő tehát nemcsak pozitív hatással van az alvására, hanem erősíti az egészségét is. Ha már megértette, hogyan lehet csökkenteni a hálószoba páratartalmát, akkor kitalálhatja, hogy milyen intézkedéseket lehet tenni a páratartalom növelésére.

Nedvességforrások a hálószobához

Mivel a növények éjszaka engedik a vizet a levegőbe, ideális párásítók egész évben. Minél több és nagyobb a növények levele, annál hatékonyabban növelheti tartósan a páratartalmat. Csak keres egy rövid távú megoldást száraz levegő, mert a téli, mint szellőztetni, és például mielőtt mérni, mivel a külső hideg levegő után közvetlenül nagyon alacsony a páratartalom, a hazai orvosság elegendő az Ön számára. Csak hogy egy nedves törülközőt a radiátor. A víz idővel elpárolog, és ezáltal a levegő páratartalmának. Alternatív megoldásként, akkor is töltse csésze vízzel, és hozzanak létre a kályha közelében.

 
BlogPlusz
 
Kedvencek
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.